00.jpg

Ikuisen presidentin Kim Il Sungin syntymästä 100 vuotta

great-a.gifPresidentti Kim Il Sungin lyhyt elämäkerta

great-a.gif

Presidentti Kim Il Sungin laulu (youtube)

great-a.gifKuvia presidentti Kim Il Sungin elämästä

Korean demokraattisen kansantasavallan perustajan ja ikuisen presidentin Kim Il Sungin syntymästä tulee 15.04.2012 kuluneeksi tasan 100 vuotta. Hänen syntymäpäivänsä on Korean kansan tärkein juhlapäivä ja Korean ohella sitä juhlitaan ympäri maailmaa.

Presidentti Kim Il Sung omisti elämänsä korealaisten parhaaksi sekä Korean riippumattomuuden ja sosialismin hyväksi. Hän kävi taisteluun Korean vapauden puolesta jo teini-iässä mottonaan ”kansa on jumalani”. 

Korea vapautui presidentti Kim Il Sungin johdolla Japanin pitkäaikaisesta siirtomaaorjuudesta 1945 ja hänen johdollaan Korean demokraattisesta kansantasavallasta rakennettiin moderni teollisuusvaltio, joka on riippumaton politiikassa ja omavarainen taloudessa.

Korean dkt on edennyt presidentti Kim Il Sungin japanilaisvastaisen sodan aikana kehittämän Juche-aatteen mukaisesti ja hänen aatteensa ovat maan yhteiskuntajärjestelmän ideologinen perusta.

Presidentti Kim Il Sungin johdolla korealaiset loivat pohjan vahvalle valtiolle, joka yhä tänään jatkaa riippumattomuuden tiellä USA:n jatkuvasta sotilaallisesta painostuksesta huolimatta. Hänen imperialisminvastainen taistelunsa on innoittanut lukuisia edistyksellisiä ympäri maailmaa ja hänen teoksiaan ja kirjoituksiaan on levitetty ympäri maailmaa.

Presidentti Kim Il Sungia voidaan syystäkin kutsua yhdeksi 20. vuosisadan suurista valtiomiehistä ja ajattelijoista.

Suomessa on aina tunnettu mielenkiintoa presidentti Kim Il Sungin elämäntyötä ja aatteita kohtaan. Elämänsä aikana hän tapasi lukuisia suomalaisia ja osoitti aina huomiota suomalaisia Korean ystäviä kohtaan. Monilla suomalaisilla on lämpimiä muistoja hänen ainutlaatuisesta karismastaan ja isällisestä luonteestaan.

Korean demokraattinen kansantasavalta rakentaa nyt vaurasta ja voimakasta yhteiskuntaa niiden suuntaviivojen mukaisesti, jotka ikuinen presidentti Kim Il Sung eläessään asetti.

Maan hiljattain edesmennyt johtaja, pääsihteeri Kim Jong Il työskenteli viimeiseen hetkeensä asti presidentti Kim Il Sungin aatteiden toteuttamiseksi. Tänään tätä työtä jatkaa kenraali Kim Jong Un, jonka johdolla korealaiset pian valmistautuvat juhlistamaan maan lähihistorian merkittävintä juhlapäivää.

Suomi-Korea-seura ja Korean ystävät ilmaisevat lämpimän ja solidaarisen tervehdyksensä kaikille Korealaisille tämän historiallisen juhlan johdosta sekä toivottaa menestystä kamppailussa vauraan ja voimakkaan maan rakentamiseksi.