Juchen maa: taidetta ja agitaatiota Korean demokraattisesta kansantasavallasta

unificationposter_3.jpg

Erikoisnäyttely Lenin-museossa 05. – 31.12.2013

Korean demokraattisessa kansantasavallassa (Pohjois-Koreassa) yhteiskunta perustuu vahvasti korealaiseen sosialismin muotoon Juche-aatteeseen.

Aatteen luoja, Pohjois-Korean perustaja ja ikuinen presidentti Kim Il Sung ja hänen seuraajansa pääsihteeri Kim Jong Il ovat näkyvästi läsnä kaikkialla.

Juche-aate ja johtajat näkyvät erityisesti taiteessa, jonka tehtävä on edistää edistyksellisiksi katsottuja päämääriä.

Sosialistisen realismin perinteitä noudatteleva maalaustaide, kirjallisuus, musiikki ja agitaatio ovat vahvasti sidoksissa valtion ja Korean työväenpuolueen linjaan.

Työnsä äärellä kuvatut ihmiset, sankaruutta heijastelevat rintamerkit, valistavat julisteet tai suositut iskelmät ovat välähdyksiä kaukaisesta maasta.

Suomi-Korea-Seura ry. on vuodesta 1970 rakentanut ystävällisiä suhteita Suomen ja Korean demokraattisen kansantasavallan välille. Maiden diplomaattisuhteiden solmimisesta tuli vuonna 2013 kuluneeksi 40 vuotta.

Juchen maa –erikoisnäyttelyn avulla Suomi-Korea-Seura tahtoo esitellä Lenin-museossa käyville vieraille ystävämaataan. Näyttely ei julista tai agitoi, vaan antaa yleisölle mahdollisuuden katsoa itse. Päämäärämme on, että näyttely herättäisi ajatuksia.

Näyttelyssä esillä olevat maalaukset ja muu materiaali on kerätty seuran jäsenten ja muiden suomalaisten Korean ystävien kokoelmista.

Lisätiedot:

Juha Kieksi, Suomi-Korea-seuran sihteeri, juha.kieksi@saunalahti.fi, puhelin 045-671 34 08.

Aimo Minkkinen, Lenin-museon johtaja, aimo.minkkinen@lenin.fi, puhelin 040-592 1234.