Kim Jong Un juhli lastenpäivää orpojen kanssa

2014-06-02-01-03.jpg

 

Julkaistu Korean Ystävät -lehdessä 2/2014

Korean demokraattisen kansantasavallan johtaja Kim Jong Un kävi tervehtimässä Pjongjangin orpokodin asukkaita kansainvälisen lastenpäivän johdosta 1. kesäkuuta.

Korean keskusuutistoimisto KCNA:n mukaan Kim Jong Un halusi vierailla orpokodissa juhlimassa lasten kanssa, joilla ei ole vanhempia. Jo aiemmin orpokodin lapset olivat saaneet Kim Jong Unilta lahjoja ja tehneet retken Pjongjangin uuteen viihdekeskukseen. He olivat myös käyneet nauttimassa päivällisen kuuluisassa Okryun ravintolassa.

Vierailunsa aikana Kim Jong Un seurasi lasten leikkimistä ja osallistui lasten järjestämään konserttiin. Hän myös seurasi lasten ruokailua orpokodin hiljattain remontoidussa ruokalassa.

KCNA:n mukaan vierailunsa päätteeksi Kim Jong Un kertoi tulleensa iloiseksi nähdessään lastenkin olevan iloisia. Hän kehotti orpokodin henkilökuntaa kasvattamaan lapset hyviksi nuoriksi, jotka voivat rakentaa kukoistavaa Koreaa tulevaisuudessa.

Vierailunsa päätteeksi Kim Jong Un ilmoitti, että Pjongjangin läpi virtaavan Taedong- joen varrelle ollaan rakentamassa uutta ja modernia orpokotia. Samalla hän lupasi kodin valmistuvan seuraavaan lastenpäivään mennessä.

Uutistoimisto KCNA:n välittämien uutisten mukaan Kim Jong Un on viimeisten kuukausien aikana vieraillut lukuisissa lastenpalatseissa ja allekirjoittanut ohjeita niiden remontoimiseksi sekä uusien laitosten perustamiseksi.

Maailman ruokajärjestön WFP:n mukaan moni Korean dkt:n lapsista kärsii edelleen aliravitsemukseen viittaavasta tilasta. Korean hallituksen ja YK:n alaisten järjestöjen avulla tilanne on kuitenkin parantunut vuosi vuodelta.

KCNA/ Korean Ystävät