Arirang-ilta kokosi yhteen Korean ystäviä

arirangintro5.jpgHymy oli herkässä ja tunnelma katossa, kun suomalaiset Korean ystävät torstaina 10.syyskuuta kokoontuivat Helsingissä Hermannin kerhotalolla Arirang-iltaan. Korealaisesta tarustosta nimensä saanut illanvietto järjestettiin Korean Demokraattisen Kansantasavallan 61-vuotisitsenäisyyspäivän kunniaksi ja paikalle tätä vuosijuhlaa olikin saapunut viettämään lähes 40 suomalaista Korean ystävää. Illanvietosta muodostui myös eräänlainen tutustumistapaaminen, sillä illan aikana monilla uusilla ja vanhoilla Korean ystävillä oli mahdollisuus esittäytyä toisilleen ja vaihtaa ajatuksia ja näkemyksiä.

Tilaisuuden avannut Suomi-Korea - Seuran puheenjohtaja Antti Siika-aho totesikin tilaisuuden olevan oiva mahdollisuus saattaa yhteen Korea-
ystävyystoiminnan veteraaneja ja uusia toimijoita sekä toivoi tilaisuuden aktivoivan
Seuran jäseniä toimimaan entistä enemmän Korea-solidaarisuustyön hyväksi. Siika-aho teki myös lyhyen katsauksen KDKT:n ja Korean niemimaan tämän hetken tilanteeseen ja peräänkuulutti suomalaisten tukea korealaisten kamppailulle jälleenyhdistämisensä ja maansa menestyksen puolesta.

Puheensa päätteeksi hän muistutti Suomi-Korea - Seuran täyttävän ensi vuonna 40 vuotta ja toivoi Arirang-illan olevan lähtölaukaus tämän merkkivuoden vietolle. -Vuonna 2010 tullaan näkemään paljon toimintaa ja näin voimme parhaiten antaa tukemme Korean kansan kamppailulle vauraan, voimakkaan ja menestyvän maan hyväksi, hän sanoi. Tervetuliaispuheenvuoron piti myös Seuran pääsihteeri Juha Kieksi, joka myös Juche-aatteen opintoyhdistyksen puheenjohtajana toivotti vieraat tervetulleiksi ja muistutti heitä lähiajan tulevasta toiminnasta.

arirang_ilta_10.9.00.6.jpgIllanvieton yhdeksi teemaksi kohosi korealainen ruokakulttuuri, sillä Korea-seuran talkoolaiset olivat järjestäneet yleisölle korealaishenkisen buffetin. Tarjolla oli
mm. kimchiä, kimbapeja, munduja ja monia muita korealaiseen ruokapöytään kuuluvia herkkuja suomalaisin vivahtein. Illanvieton osallistujat kyselivätkin innokkaasti näiden ruokien ainesosia ja keittiön "emäntiä" kiiteltiinkin kovasti hyvistä tarjoiluista. Erityiskiitokset menevät Kaija Sipilälle, Mirja Wellingille ja Irja Siitariselle, jotka jaksoivat pitää tarjoilupöydät kunnossa ja passata vieraita.
Buffetin lomassa Korean ystävät vaihtoivat näkemyksiä, pitivät hauskaa, kuuntelivat korealaista musiikkia ja tutustuivat valokuvanäyttelyyn KDKT:sta. Tekivätpä
Korea-aiheiset kirjat, postimerkit, musiikki ja pikku tilpehöörikin hyvin kauppansa. Illan huipentuma oli videonäytös korealaisesta joukkovoimistelusta, joka komeudellaan mykistikin yleisön tunniksi keskittymään tähän suunnattomaan taidonnäytökseen kaukaisesta ystävämaastamme.

Illanvietto päättyi optimistissa tunnelmissa ja uskossa, että Arirang-illan myötä ensi vuodesta tehdään todellinen Korean solidaarisuus-vuosi.