Ystävyyden sanomaa vahvistettiin ystävänpäivänä

 

mail.google.com21.jpegSuomi - Korea - seuran ja Suomen Juche - Aatteen opintoyhdistyksen jäsenet kokoontuivat lauantaina 14. helmikuuta 2009, ystävänpäivänä, yhteiseen seminaariin Hermannin kerhotalolla Helsingissä. Seminaarin merkeissä seura ja opintoyhdistys juhlistivat Korean työväenpuolueen pääsihteerin Kim Jong Ilin 67. syntymäpäivää.

Iloisessa ilmapiirissä kokoontuneet osanottajat saivat seminaarin aikana kuulla Korean niemimaan ajankohtaisista asioista, Korealaisesta joukkoliikunnasta ja keskustelivat kontaktien lujittamisesta suomalaisten ja korealaisten välillä. Seminaariin saapui moni vanha yhdistysveteraani ja nähtiinpä yleisön joukossa uusiakin kasvoja.

Seminaarin avauspuheessa Suomi-Korea- seuran puheenjohtaja Esko H. Koskinen totesi ystävyyden suomalaisten Korean ja korealaisten suomen ystävien välillä olevan tiivistä ja ajatuksia vaihdettavan edelleen aktiivisesti puolin ja toisin.

Juche-aatteen opintoyhdistyksen varapuheenjohtaja Antti Siika-aho teki alustuksessaan katsauksen Korean niemimaan tämän hetken tilanteeseen ja kertoi mm. KDKT:n viimeaikaisesta taloudellisesta ja yhteiskunnallisesta kehityksestä, Koreoiden välisistä suhteista ja ydinasekysymyksestä. Alustuksessa todettiin Etelä-Korean nykyisen hallinnon harjoittaman politiikan de facto mitätöineen Koreoiden välillä allekirjoitetut julkilausumat ja ajaneen Korean niemimaan jälleenyhdistämisprosessin lähestulkoon lähtöpisteeseensä. Aika näyttää, kykeneekö esimerkiksi Barack Obaman hallinto parantamaan suhteitaan KDKT:aan ja tätä kautta vaikuttamaan myös Etelä-Korean hallitsevien piirien asennemuutokseen, alustuksessa sanottiin.

Esitelmässään Juche-aatteen opintoyhdistyksen puheenjohtaja Juha Kieksi kertoi maailmalla tunnetuksi tulleesta korealaisesta joukkoliikunnasta. Hän teki katsauksen sen historiaan ja selosti tämän joukkojen yhteisvoimaan perustuvan taide- ja liikuntamuodon tekniikasta. Varsinkin viime vuosina useasti esitetty Arirang-joukkoliikuntaesitys on saanut laajaa kansainvälistä huomiota ja tunnustusta osakseen ja korealaisten alalla osoittamaa tietoutta käydään oppimassa Koreassa, esitelmässä kerrottiin. Tilaisuuden päätteeksi seminaarilaiset katsoivat koosteen tästä taidokkaasta showsta.

Seminaarin osanottajat lähettivät tervehdyksensä myös pääsihteeri Kim Jong Ilille ja hänen kauttaan kaikille korealaisille. Viestissä korostettiin Koreoiden riippumattoman ja rauhanomaisen jälleenyhdistämisen tärkeyttä ja toivotettiin pääsihteerille pitkää ikää ja menestystä työssään. "Toivomme syntymäpäivänne olevan teille ja kaikille korealaisille muistorikas tapahtuma", viestissä sanottiin.

Seminaariin oli koottu myös korealainen näyttely ja saivatpa seminaarin osanottajat heti alkuun tutustua korealaiseen keittiöön maukkaan ja mausteisen keiton ja insam (ginseng) - teen muodossa. Tästä suuri kiitos seuran "kokkimestareille".