Matkamessuilla kävi hyörinä

perry_014.jpg15-18. tammikuuta pidetyt Suomen Matkamessut keräsi Helsingin messuhalliin ennätysyleisön.

Neljän päivän aikana niillä kävi n. 86.000 vierasta ja vilske oli sen mukainen. Suomi-Korea-Seura oli tavan mukaan yksi näytteilleasettajista ja sai messuvieraiden huomion osakseen.

Vieraat kyselivät paljon matkustamisesta Korean Demokraattiseen Kansantasavaltaan ja monimuotoiset kysymykset saivat jopa Seuran edustajien asiantuntemuksen välillä koetukselle.

Joidenkin messuvieraiden epäilyksiin siitä, voiko KDKT:aan edes matkustaa vapaasti, Seuralla oli tarjota vastaukseksi tuleva jäsenmatka maahan kuluvan vuoden aikana. Tämä matka saikin runsaasti kiinnostusta osakseen ja monet innokkaat reissaajat ehtivätkin sille jo ilmottautua.

Matkamessujen aikana monien vieraiden Korea-kiinnostus johti Seuran jäseneksi liittymiseen ja uusien tuttavuuksien luomiseen. Uudet jäsenet toivotettiin tervetulleiksi ja näkemyksiä kaukaisesta ystävämaasta jaettiin puolin ja toisin. Samalla messuilla oli mahdollisuus tavata ja viettää aikaa monien vanhojen koreaseuralaisten kanssa.

Uunituoretta Korean Ystävät - lehteä messuilla jaettiin runsaasti ja kauppansa tekivät erityisesti korealaiset pinssit, postimerkit ja kirjekuoret.

Kokonaisuudessaan matkamessut olivat hyvä piristysruiske Suomi-Korea-Seuralle ja ne antoivat Seuralle mahdollisuuden levittää tietoa ei vain seurasta itsestään vaan myös matkailusta Koreaan ja Korean niemimaan tilanteesta yleensäkin.

Matkamessuilla jutusteltiin ja keskusteltiin muidenkin Ystävyysseurojen Liiton jäsenjärjestöjen näytteilleasettajien kanssa mukavassa hengessä. Seurojen edustajien yhteinen viesti toisilleen olikin: Seuraavilla messuilla tavataan taas!

Kuva ja teksti: Antti Siika-aho