Chollima-futista

21.05.2010

footbool7.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

(kotijoukkojen tuki on tärkeää KDKT:n MM-joukkueelle tulevissa kisoissa)

Korean Demokraattinen Kansantasavalta osallistuu kesä-heinäkuussa 2010 Etelä-Afrikan Tasavallassa pidettäviin jalkapallon mm-kisoihin. Ensimmäistä kertaa 44 vuoteen maalla on mahdollisuus näyttää futiskykyjään maailman seuratessa tämän kansainvälisillä kentillä harvinaisen maan kamppailua maailmanmestaruudesta.

Korea-seura järjesti 21.toukokuuta Helsingissä Chollima-urheilun maa - iltatilaisuuden, jossa tarjolla oli kattava tietopaketti pohjoiskorealaisesta jalkapallosta sekä maan urheilusta yleensä.

Urheilu ja liikunta KDKT:ssa on yleistä ja maassa toimii kymmeniätuhansia seuroja aina korttelitasolla asti. Alustuksessaan seuran puheenjohtaja Antti Siika-aho teki katsauksen maan urheiluhistoriaan sekä kertoi korealaisen liikunnan erikoisuuksista, joista yksi on perinteisen tradition ja nykyajan yhdistävät liikuntamuodot. Moderni urheilu KDKT:ssa on ns. Chollima-liikuntaa, joka symboloi korealaisen urheilun yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemisen korostamista.

jongtaeserikwanchon.jpgIllan mielenkiintoisin esitys oli urheiluharrastaja Antti Kyron esitelmä KDKT:n jalkapallohistoriasta ja tiestä kohta pidettäviin mm-kisoihin. Miesvaltaista yleisöä kiinnosti erityisesti KDKT:n joukkueen koostumus, pelitaktiikka ja mahdollisuudet menestyä tulevissa kisoissa - joutuuhan maa ottelemaan futismaailman jättiläisiä Brasiliaa, Portugalia ja Norsunluurannikkoa vastaan. Kyro ei lähtenyt ennustamaan tulevaa, mutta huomautti KDKT:n ennenkin yllättäneen maailman pelikentillä. MM-kisojen lisäksi Kyro pyysi kiinnittämään huomiota elokuussa pelattaviin naisten jalkapallon MM-kisoihin, joissa KDKT:lla Kyron mielestä on vahvat mahdollisuudet menestyä.

Tilaisuuden päätteeksi katsottiin videokoosteet perinteisestä korealaisesta painista sekä viime keväällä pelatusta Iran-KDKT - ottelusta Pjongjangissa.

KDKT:n alkuerien ottelut TV:ssä seuraavasti:

Ti 15.06. Brasilia - Pohjois-Korea klo 21.30 (TV2 klo 21.05-23.30)

Ma 21.06. Portugali - Pohjois-Korea klo 14.30 (TV2 klo 14.15-16.30)

Pe 25.06. Pohjois-Korea - Norsunluurannikko klo 17.00

 

Linkkejä:

FIFAn Pohjois-Korea - sivut

KDKT:n MM-futisjoukkueen fanisivut (japaniksi)

KDKT:n Olympiakomitean sivut

YLEn MM-sivut