Suomi-Korea - Seura antoi tukensa eteläkorealaisille kansalaisjärjestöille

 

anti-usprotestjuly09.jpgSuomi-Korea - Seura on tuominnut 19.heinäkuuta 2009 julkaistussa tiedotteessaan Etelä-Korean nykyhallinnon painostustoimet Koreoiden jälleenyhdistämistä vaativia järjestöjä ja kansalaisia kohtaan. Viime kuukausina tihkuneiden tietojen mukaan presidentti Lee Myung Bakin hallinto on vainonnut, kiduttanut ja pidättänyt lukuisia jälleenyhdistämistä vaativia kansalaisia ja hajoittanut voimatoimin mielenosoituksia. Samalla Leen hallinto on romuttanut kaikki ne viime vuosina tehdyt, Koreoiden yhteiset ponnistelut riippumattoman ja rauhanomaisen jälleenyhdistämisen puolesta.

Tiedotteessa Suomi-Korea - Seura antoi tukensa Koreoiden riippumatonta ja rauhanomaista jälleenyhdistämistä tukeville järjestöille ja muistutti korealaisten selvän enemmistön molemmin puolin rajaa haluavan elää yhdessä kansallisvaltiossa.

Samalla Seura edellytti Leen hallinnon jälleen kunnioittavan kesäkuussa 2000 ja lokakuussa 2007 allekirjoitettuja yleiskorealaisia julkilausumia ja toimivan niiden hengessä.