Suomalaisten matkailu Korean DKT:aan vakaalla pohjalla

Lyhennelmä Korean Ystävät - julkaisun 2/2010 artikkelista

img_0310.jpgParin viime vuoden aikana KDKT on ryhtynyt kasvavassa määrin mainostamaan itseään ja turistivirrat maahan ovat kasvussa. Maassa käy vuosittain lähes 70 000 matkailijaa. Merkittävän ryhmän muodostavat kiinalaiset turistit, joiden määrän odotetaan tänä vuonna kasvavan 20 000:sta lähes 30 000:een tuhanteen.

Suomalaisten matkailulle odotetaan kasvua

Suomalaisten ja muiden pohjoismaidenkin matkailu Korean DKT:aan on melko vireää, vaikkakin maa on suomalaiselle keskivertomatkailijalle etäinen. KDKT:n Tukholman suurlähetystön mukaan heidän kauttaan suomalaisille myönnettiin viime vuonna 160 viisumia, eli noin 13 kappaletta kuukaudessa. ”Tämän vuoden heinäkuun alkuun mennessä lähetystöstömme myönsi viisumit 59:lle suomalaiselle. Syksy on suosittua matkailuaikaa ja olemme varautuneet hakemusten kasvuun. Arviomme mukaan tänä vuonna hakemuksia tulee olemaan reippaasti enemmän”, kertoo lähetystösihteeri Kwak Chol Ho Tukholmasta. Samassa yhteydessä Kwak huomauttaa, että suomalaiset hakevat viisumia myös muissa maissa sijaitsevista KDKT:n edustustoista. Näin ollen suomalaisten matkustaminen Koreaan voi olla tuntuvastikin laajempaa, Kwak pohtii.

Matkakohteiden tarjonta kasvaa

Talouden kohentuessa KDKT on ryhtynyt houkuttelemaan turisteja avaamalla uusia alueita laajempimittaiselle matkailulle. Vuoden alusta ilmoitettiin itärannikolla sijaitsevien Hamhungin ja Chongjingin kaupunkien alueille avattavista matkoista. Rannikon houkuttelevuutta lisäävät hiekkarannat, josta esimerkiksi Majonin alue on nyt avattu ulkomaalaistenkin matkailijoiden käyttöön. Alueelle on rakennettu mm. uusi rantahotelli ja infrastruktuuria kehitetty. Yksi tunnetuimmista Korean matkojen järjestäjistä, brittiläisperusteinen Koryo Tours ilmoitti aloittavansa matkat itärannikolle elokuussa 2010. Tarjolla on lisäksi matka Tumenin alueelle – Kiinan, Venäjän ja KDKT:n rajojen yhtymäkohtaan.