Pyöräile tai golfaa Koreassa

poster_9.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korean Ystävät 1/2011

Fillarilla Pjongjangista Kaesongiin tai Paektu -vuorelta kohti Chilbo -vuoren rinteitä? Hole-in-oneja ja puttauksia Nampossa? Tämä kaikki on nyt mahdollista Korean demokraattiseen kansantasavaltaan matkaaville liikunnan ja urheilun ystäville.

Korean dkt:n matkailun viriäminen on tuonut mukanaan uudenlaisia matkapaketteja perinteisten turistireissujen rinnalle.

Vuoden 2011 ehkä merkillepantavin erikoisuus on ensi syyskuussa järjestettävä pyöräilymatka, jossa KDKT:aan luontoon, kaupunkeihin ja ihmisiin tutustutaan fillarin satulasta käsin. Pyörämatkaa järjestävä Korean matkailun konkari Koryo Tours mainostaa reissua ”historialliseksi” ja tarjoaa kahta erilaista matkapakettia. Lyhyemmän kaavan matkapaketissa pyöräilykierros starttaa Pjongjangista länteeen kohti Nampoa, josta matka kaartuu etelään Sariwonin kaupungin kautta aina Kaesongiin asti. Paluumatka vintataan Kaesong-Pjongjang  - moottoritietä pitkin. Ne, jotka eivät tästä vielä väsähdä, voivat lentäen jatkaa pohjoiseen Paektu –vuoren juurelle, jossa alueeseen tutustutaan niin ikään pyöräillen. Paektulta Air Koryo vielä lennättää matkalaiset pyörineen päivineen itään Chilbo –vuorelle.

Koryo Toursin mukaan matkalla on koko ajan mukana pyöräkorjaaja sekä huoltoauto. Pyörät voi joko vuokrata Pjongjangista tai tuoda mukanaan.

Golfin ystäville Korean dkt tarjoaa huhtikuun lopussa maan ensimmäisen amatöörien avoimen golfturnauksen. Ottelu käydään Pjongjangin golf-kentällä Nampon lähellä ja kestää matkaa markkinoivan Lupine travelsin mukaan kolme päivää. Ottelukortti irtoaa vajaalla 1000 eurolla.

Matkatessasi KDKT:aan, ota mukaan:

  • Viisumi: Korean dkt:aan matkaavat tarvitsevat viisumin. Niitä saa maan suurlähetystöistä ympäri maailmaa. Turistiviisumin hinta on noin 20 euroa.
  • Matkavakuutus: Huomioi, että Air Koryo  -lentoyhtiö on EU:n nk. mustalla listalla ja jotkut vakuutusyhtiöt eivät välttämättä myönnä vakuutusta lentojen ajaksi.
  • Lääkkeet:  Pidä huoli, että sinulla on mukana esimerkiksi hiilitabletteja matkavatsaa silmälläpitäen. Reseptilääkkeitä kannattaa ottaa mukaan niin, että ne riittävät koko matkan ajan.
  • Hyvä kamera ja muistiinpanovälineet: KDKT:ssa on tuhansia hienoja kuvauskohteita. Kuvaaminen on yleisesti ottaen sallittua, vain joissain paikoissa sitä saatetaan rajoittaa. Hyvät muistiinpanovälineet auttavat sinua muistamaan ihmisten ja paikkojen nimet ja muun nippelitiedon vielä matkan jälkeenkin.
  • Kotimaasi ja pikku lahjoja:  vie mennessäsi jotain kotikulmilta. Luontoa kuvaava postikortti, fazerin suklaalevy tai salmiakki ovat mainio pikkulahja oppaalle tai kohtaamillesi ihmisille.
  • Käteistä rahaa: luottokortteja voi käyttää vain parissa kansainvälisessä hotellissa. Siksi tarvitset mukaan tarpeeksi käteistä. Eurot käyvät valuuttana lähes kaikissa Pjongjangin kaupoissa.
  • Annos tervettä järkeä: Korea ei ole Suomi. Ota huomioon paikalliset tavat ja kulttuuri ja kunnioita niitä. Suhtaudu yllättäviin tilanteisiin kuten aikataulumuutoksiin rauhallisesti. Rentoudu!