7-2.jpg

Korean kansan ikuisen Presidentin Kim Il Sungin syntymästä 99 vuotta

   Korean kansan ikuisen Presidentin Kim Il Sungin syntymästä tulee 15. huhtikuuta 2011 kuluneeksi 99 vuotta. Korean demokraattisessa kansantasavallassa ja Korean ystävien keskuudessa hänen syntymänsä vuosipäivä on tärkeä merkkipäivä, jota korealaiset juhlivat nykyisin ”Auringon päivänä”.

   Presidentti Kim Il Sungin henkilöhistoria ja elämäntyö ovat  tärkeä osa Korean 1900-luvun historiaa. Hänen johdollaan korealaiset taistelivat itsensä vapaaksi vuosikymmeniä kestäneestä siirtomaavallasta ja hänen johdollaan Korean pohjoisosaan rakennettiin moderni ja teollistunut, sosialistinen Korea. Presidentti Kim Il Sungia kunnioitetaankin Koreassa maan vapauttajana ja suurena johtajana.

   Presidentti Kim Il Sung oli suuri ajattelija ja hänen aatteensa ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet kamppailuun riippumattomuuden ja itsenäisyyden puolesta etenkin kehitysmaissa. Presidentti Kim Il Sungia voidaankin kutsua yhdeksi 1900-luvun huomattavimmaksi valtiomieheksi.

   Korean niemimaan riippumaton ja rauhanomainen jälleenyhdistäminen oli yksi Presidentti Kim Il Sungin elinikäisistä toiveista. Hänen johdollaan luotiin ne suuntaviivat, joiden mukaisesti korealaiset etelässä, pohjoisessa ja ulkomailla tänään tekevät työtä jälleenyhdistämisen puolesta.

   Nykyisin Presidentti Kim Il Sungin työtä jatkaa Korean työväenpuolueen pääsihteeri Kim Jong Il, joka on työskennellyt vahvan ja voimakkaan Korean hyväksi niiden suuntaviivojen mukaisesti, jotka Presidentti Kim Il Sung eläessään asetti.

   Elämänsä aikana Presidentti Kim Il Sungilla oli useita yhteyksiä Suomeen ja suomalaisiin. Useat merkittävät suomalaiset poliitikot ja muun muassa Suomi-Korea-seuran jäsenet saivat kunnian tavata ja käydä keskusteluja hänen kanssaan. Presidentti Kim Il Sung arvosti erityisen korkealle Suomen puolueetonta politiikkaa ja Suomen työtä kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden hyväksi.

   Suomi-Korea-seurassa muistetaan lämmöllä Presidentti Kim Il Sungia ja hänen eläessään osoittamaansa huolenpitoa suomalais-korealaisten suhteiden hyväksi. Hänen syntymänsä vuosipäivän kunniaksi Suomi-Korea-seura on ollut mukana Presidentti Kim Il Sungin 100. syntymäpäivää valmistelevan Mangyongdae –toimikunnan  luoman Jongilbong –e-kirjaston perustamisessa. E-kirjastoon voi tutustua osoitteessa: www.jucheaate.com/54