Suomi-Korea-seura auttaa auttamaan

koreanmatka09_292.jpgKorean demokraattisen kansantasavallan pohjoisosissa viime syksynä sattuneiden tulvien ja poikkeuksellisen kylmän talven seurauksena maassa tullaan touko-heinäkuussa 2011 kärsimään ajoittain ruokapulasta. Maaliskuussa Korean DKT:ssa laajan tarkastuskierroksen tehneet Maailman Ruokajärjestö WFP, Maailman Terveysjärjestö WHO ja Unicef ovat todenneet, että esimerkiksi kylmä talvi rokotti joillain alueilla jopa puolet ensi kesää varten varastoidusta siemenviljasta. Järjestöjen mukaan ruoasta on pula tulevina kesäkuukasina ja ne ovat vedonneet akuutin ruoka-avun lähettämiseksi Korean DKT:aan.

Suomessa avustusjärjestö Fida International toimitti hiljattain 50 tonnin avustuserän riisiä Korean DKT:aan. Avustuserä toimitettiin alle 14-vuotiaille lapsille ja Fidan suomalaiset työntekijät valvoivat ruoka-avun toimittamista 17 eri lastentarhaan, päiväkotiin ja kouluun. Fidan mukaan ruoka-erän lähettäminen ja avustusten saaminen kustannusten kattamiseksi on ollut vaikeaa etenkin ruoan maailmanmarkkinahintojen rajun nousun ja Japanin tsunamikatastrofin vuoksi.

Suomi-Korea-seura tekee Fidan kanssa yhteistyötä Korean DKT:n ruokaturvan parantamiseksi ja on ilmoittanut auttavansa sitä kyseisen 50 tonnin ruoka-erän kustannusten kattamiseksi.  Korea-seura tulee keräämään jäsentensä keskuudesta lahjoituksia, jotka tullaan toimittamaan lyhentämättöminä Fida Internationalille.