TAIDEKILPAILU PRESIDENTTI KIM IL SUNGIN SYNTYMÄN 100. JUHLAVUODEN KUNNIAKSI

1-1.gifKorean ulkomaiden kulttuurisuhteiden komitea, Korean kirjailijaliitto ja Korean journalistiliitto käynnistivät 5. tammikuuta 2009 Korean demokraattisessa kansantasavallassa kansainvälisen taidekilpailun presidentti Kim Il Sungin syntymän 100. merkkivuoden kunniaksi.

Taidekilpailun tarkoituksena on välittää tuleville sukupolville ihmisten vaikutelmia Korean kansan ikuisen presidentin Kim Il Sungin aatteista ja saavutuksista ja juhlistamalla hänen 100. syntymäpäiväänsä edistää Korean kansan ja maailman kansojen välistä ystävyyttä ja solidaarisuutta.

Taidekilpailuun voi osallistua kuka tahansa Presidentti Kim Il Sungin ja hänen seuraajansa johtaja Kim Jong Ilin aatteita ja kuolemattomia saavutuksia sekä oikeutta, totuutta ja riippumattomuutta kunnioittava henkilö kansallisuuteen, ihonväriin, uskonnolliseen vakaumukseen tai koulutustaustaan katsomatta.

Taidekilpailuun osallistuva työ voi olla esimerkiksi muistelma, runo, laulu/sävellys, novelli, matkakertomus, taidevalokuva, TV-ohjelma tai vastaavankaltaiset kirjalliset ynnä muut taidetyöt.

Taidekilpailun töiden aiheet ovat:

  • Presidentti Kim Il Sungin aatteet ja saavutukset ja Presidentti Kim Il Sung ihmisenä ja suurmiehenä;
  • Presidentin aatteita ja asiaa eteenpäin vievän johtaja Kim Jong Ilin elämä, teot ja saavutukset;
  • Vaikutelmat Presidentin luomista ja johtaja Kim Jong Ilin eteenpäin kehittämistä Juche-aatteesta ja Songun-aatteesta;
  • Presidentin luoman sosialistisen Korean omaperäisyys ja elinvoimaisuus;
  • Korean riippumaton ja rauhanomainen jälleenyhdistäminen;
  • riippumattomuuden, rauhan ja ystävyyden pohjalta toimivien maiden veljellisten suhteiden historia ja perinteet.

Kilpailun organisoineet järjestöt käsittelevät kaikki aatteellisesti ja taiteellisesti erinomaiset työt huomioiden niitä kansallisissa tiedotusvälineissä sekä julkaisuissa. Taidekilpailun parhaimmat työt palkitaan Korean demokraattisen kansantasavallan pääkaupungissa Pjongjangissa huhtikuussa 2012.

Lisäksi erinomaiset kirjalliset ja journalistiset työt palkitaan Korean DKT:n ansioituneen kirjailijan ja journalistin kunniadiplomeilla.

Ulkomaiden kulttuurisuhteiden komitean, kirjailijaliiton ja journalistiliiton taidekilpailuun voi osallistua 30. maaliskuuta 2012 asti.

Suomessa taidekilpailua edustaa Mangyongdae-toimikunta Presidentti Kim Il Sungin 100. syntymävuoden kunniaksi. Toimikuntaan kuuluvien yhdistysten edustajista koostuva raati tarkastaa taidekilpailuun osallistuvat suomalaiset työt ja toimittaa ne edelleen Korean demokraattiseen kansantasavaltaan. Suomalaisten töiden tulee olla toimitettuna Mangyongdae-toimikunnalle viimeistään 10. helmikuuta 2012. Toimikunnalle lähetettävistä töistä kootaan ennen Koreaan lähettämistä taidenäyttely Suomessa.

Lisätiedot:

Suomi-Korea-seura ry.

koreaseura@gmail.com