Korean demokraattinen kansantasavalta viettää perustamisensa 65:tta vuosipäivää

uriminzok.jpg

Korean demokraattinen kansantasavalta juhlistaa perjantaina 09.09. itsenäisyyspäiväänsä.

Korean DKT perustettiin ikuisen presidentin Kim Il Sungin johdolla vuonna 1948, kolme vuotta maan vapautumisen jälkeen.

Perustamisestaan lähtien Korean DKT on rakentanut sosialismia ja pyrkinyt riippumattomuuteen politiikassa, omavaraisuuteen taloudessa ja itseluottamukseen kansallisessa puolustuksessa.

Vuosina 1950-1953 käydyn sodan jälkeen Korean DKT:sta jälleenrakennettiin presidentti Kim Il Sungin johdolla vahva valtio, joka turvaa kansalaisilleen mm. ilmaisen asumisen, koulutuksen, terveydenhuollon, oikeuden työhön ja laadukkaat yhteiskunnalliset palvelut. Nämä saavutetut tulokset herättävät ihailua kaikkien teollistuneiden kehitysmaiden keskuudessa.

Korean DKT koki 1990-luvulla vaikean ruoka- ja energiapulan. Tätä ahdinkoa lisäsivät USA:n sotilaallinen painostus ja yritys kaataa Korea. Näistä vaikeista vuosista on päästy ylitse Korean työväenpuolueen pääsihteerin Kim Jong Ilin johdolla.

Korean DKT rakentaa tänään ”suurta, vaurasta ja voimakasta sosialistista maata”. Talous ja kansalaisten elinolot paranevat koko ajan, maan kansainväliset suhteet monipuolistuvat ja puolustuksellisesti KDKT kykenee turvaamaan riippumattomuutensa jatkuvalta ulkoiselta härnäykseltä.

Korea on edelleen jaettu maa ja USA:n sotavoimat miehittävät sen eteläistä puolta: Korealaiset yhteinen toive on kuitenkin yhtenäinen ja riippumaton valtio.

Korean asiaa kohtaa tunnetaan solidaarisuutta ympäri maailmaa. Suomi-Korea-seura on vuodesta 1970 ollut kehittämässä Suomen ja KDKT:n välisiä ystävällisiä suhteita sekä tiedottamassa Korean tapahtumista. Suomi-Korea-seura lähettää terveisensä kaikille ystävämaansa Korean DKT:n kaikille kansalaisille itsenäisyyspäivän johdosta.

Lisäksi:

Perustietoja Korean DKT:sta

Kuuntele KDKT:n kansallislaulu "Aegukka" (youtube)