kim_jong_il_muistokuva.jpg


Kim Jong Il on poissa

 

(Uutistoimisto KCNA:n tiedote 19.12.2011) Korean työväenpuolueen pääsihteeri, Korean demokraattisen kansantasavallan kansallisen puolustuskomission puheenjohtaja ja Korean kansanarmeijan ylipäällikkö Kim Jong Il nukkui pois suurten psyykkisten ja fyysisten rasitusten seurauksena junassa 17. joulukuuta Juche 100 (2011) kello 08:30 ollessaan kiertämässä maata.

Työväenpuolueen keskuskomitea ja sen keskuspuolustuskomissio, KDKT:n kansallinen puolustuskomissio, kansankokouksen puhemiehistö ja hallitus tiedottivat työväenpuolueen jäseniä, varusmiehiä ja kansalaisia hänen poismenostaan lauantaina.

Johtaja Kim Jong Il oli saanut pitkään lääketieteellistä hoitoa sydän- ja aivoverenkierron sairauksiin. Hän menehtyi akuutista sydäninfarktista seuranneeseen sydämen shokkiin, joka oli seurausta suurista psyykkisistä ja fyysisistä rasituksista hänen kiertäessään maata kukoistavan maan rakentamisen hyväksi.

Hänen pelastamisekseen tehtiin kaikki mahdollinen ensiapu-hoito. 18. joulukuuta toteutettu ruumiinavaus vahvisti diagnoosin hänen sairaudestaan.

Hänen poismenonsa johdosta on muodostettu kansallinen hautajaistoimikunta. Jotta puolue, armeija ja kansa voivat ilmaista syvimmät osanottonsa johtaja Kim Jong Ilin poismenon johdosta, toimikunta tiedottaa seuraavaa:

Hänen ruumiinsa tullaan asettamaan Kumsusanin muistopalatsiin.

Suruaika alkaa 17.12. Juche 100 (2011) ja päättyy 29.12. Juche 100 (2011). Surijat otetaan vastaan joulukuun 20-27. päivien välisenä aikana.

Hautajaisseremonia pidetään Pjongjangissa 28. joulukuuta.

Kim Jong Ilin kansallinen muistotilaisuus pidetään 29. joulukuuta.

Muistolaukaukset ammutaan Pjongjangissa ja maakunnallisissa keskuksissa samanaikaisesti kansallisen muistotilaisuuden kanssa. Kansalaisten odotetaan kunnioittavan tilaisuutta kolmen minuutin hiljaisuudella ja kaikkien tehtaiden ja junien on soitettava sireenejään samanaikaisesti muistotilaisuuden kanssa.

Kaikki yhteiskunnalliset instituutiot ja yritykset ympäri maan pitävät muistotilaisuuksia suruaikana ja kaikki läänit, kaupungit ja maakunnat pitävät muistotilaisuuksia samaan aikaan Pjongjangissa pidettävän kansallisen muistotilaisuuden aikana.

Kaikkien instituutioiden ja yritysten on laskettava lippunsa puolitankoon ja surumusiikkia on oltava tarjolla kaikille.

Ulkomaisia suruvaltuuskuntia ei oteta vastaan.