Kim Jong Un: loppu Koreoiden vastakkainasettelulle

2013-01-01-01-01.jpg

(Referaatti KCNA:n uutisesta)

Korean työväenpuolueen ensimmäinen sihteeri Kim Jong Un piti 01.01.2013 televisioidun uudenvuoden puheen kaikille korealaisille. Puheessaan hän käsitteli muun muassa Korean dkt:n viime vuoden tapahtumia ja asetti tavoitteita tulevalle vuodelle.

Kim Jong Un sivusi puheessaan myös Koreoiden yhdistymis-kysymystä. Puheessaan hän sanoi:

Korean jälleenyhdistäminen on suurin kansallinen tehtävä ja se oli myös Kim Il Sungin ja Kim Jong Ilin elinikäinen toive.

Korean tulisi nousta tänä vuonna isänmaalliseen taisteluun jälleenyhdistymisen puolesta ja näin saavuttaa siinä uusi vaihe.

Maan kahtiajaon päättämisen ja jälleenyhdistämisen yksi tärkeä elementti on pohjoisen ja etelän vastakkainasettelun lopettaminen.

Koreoiden suhteiden menneisyys osoittaa, että maanmiesten vastakkainasettelu johtaa vain sotaan. Etelä-Korean jälleenyhdistymistä vastustavien voimien tulee hylätä vihamielinen politiikkaansa omia maanmiehiään kohtaan ja sen sijaan suunnata kohti kansallista sovintoa, yksimielisyyttä ja jälleenyhdistymistä.

Pohjoisen ja etelän yhteisten julkilausumien kunnioittaminen sekä niiden täytäntöön paneminen ovat keskeinen edellytys koreoiden suhteiden edistymiselle ja maan jälleenyhdistämisen vauhdittamiselle.

Kaikkien korealaisten pohjoisessa, etelässä ja ulkomailla tulee taistella aktiivisesti kesäkuun 15. päivän sekä lokakuun 4. päivän julkilausumien toteuttamiseksi, sillä ne ovat kansakunnalle suuria jälleenyhdistämisen ohjelmia uudella vuosisadalla ja merkkipaaluja rauhan ja menestyksen tiellä.

Jälleenyhdistämisen asia tulee ratkaista kansakuntamme yhteisin voimin riippumattomasti.

Korealaisten pohjoisessa, etelässä ja ulkomailla tulee keskittää kaikki voimansa suureen kansalliseen asiaan asettamalla kansakunta etusijalle ja saavuttamalla yksimielisyys maan jälleenyhdistämisen puolesta. Koko kansakunnan tulee voimakkaasti vastustaa kaikkia ulkopuolisten voimien dominointia, -miehitystä, -aggressioita, - ja sotaa sekä olla koskaan hyväksymättä yrityksiä estää maan jälleenyhdistäminen.

Kansallisen jälleenyhdistämisen tiellä olevista vaikeuksista huolimatta me rakennamme tähän kolmentuhannen rin maahan yhdistyneen ja menestyvän kansakunnan kaikkien yhteisellä työllä.

Kim Jong Unin puhe on kuunneltavissa youtubessa.

Kim Jong Unin puheen englanninkielinen versio löytyy täältä.