Korean ystäviä Tukholmassa

 

virallvalokuva.jpgJoukko suomalaisia Korean ystäviä vieraili lauantaina 5.heinäkuuta KDKT:n Tukholman suurlähetystössä. 12-henkisen valtuuskunta osallistui suurlähettiläs Ri Hui Cholin kutsumana Presidentti Kim Il Sungin poismenon 15.vuosipäivän muistovastaanotolle ja päivän aikana suomalaisilla oli mahdollisuus keskustella Korealaisen osapuolen kanssa Korean nykyisestä tilanteesta, pitää hauskaa ja vahvistaa ystävyyssuhteita. Paikalla tilaisuudessa oli myös ruotsalaisia Korean ystäviä.
 


Tervetuliaispuheessaan suurlähettiläs Ri teki katsauksen maansa tämänhetkiseen tilanteeseen ja samalla kertoi Presidentti Kim Il Sungin merkityksestä KDKT:n historiassa ja maan rakennustyössä. Rin mukaan Korealaiset ovat aina pitäneet mielessään Presidentin muiston ja yhä edelleen rakentavat maata ja vallankumousta niiden suuntaviivojen pohjalta, jotka hän eläessään asetti. Korealaiset kamppailevat nyt kovasti vahvistaakseen kansantaloutta ja aikaansaadakseen uuden käänteen sosialistisen Korean historiassa Presidentti Kim Il Sungin 100.vuotissyntymän vuosipäivään mennessä 2012. Puheenvuorossaan Ri myös kiitti kovasti suomalaisia siitä työstä, jota he ovat viimeisten vuosikymmenten aikana maiden välisten hyvien ja lämpimien suhteiden hyväksi tehneet.

Suomalaisen valtuuskunnan puolesta puheenvuoron piti Suomi-Korea - Seuran puheenjohtaja Antti Siika-aho.

37._img_0074-b.jpgVastaanotolla suomalaisilla Korean ystävillä oli mahdollisuus mm. kuunnella lähetystön lasten upeita musiikkiesityksiä ja nauttia hyvästä ruoasta. Kiitokseksi tästä suomalaisen valtuuskunnan jäsen muusikko Tommi Lievemaa esitti kitaralla muutamia kappaleita, joista The Beatlesin "Act Naturally" sai yleisön haltioihinsa.