Seura kokousti juhlavuoden merkeissä

10.04.2010

p4086870.jpgTorstaina 8.huhtikuuta 2010 Helsingissä pidetty Korea-seuran vuosikokous ei tuonut isompia yllätyksiä. Vuosikokous valitsi puheenjohtaja Antti Siika-ahon ja varapuheenjohtajat Kaija Sipilän ja Esko H. Koskisen jatkamaan tehtävissään myös tulevana toimintavuonna. Taloudenhoitajana jatkaa Reino Welling. Tilintarkastajina puolestaan jatkavat Pentti Tiusanen ja Antti Lange. Toimikunta vuonna 2010 on seuraava: Juho Haavisto, Mikko Immonen, Anna-Liisa Jokinen, Hannu Kautto, Juhani Kuronen, Reino Niskanen, Tapani Salonen, Irja Siitarinen, Heikki Sipilä, Reino Welling ja Timo Äyräpää.
Toimikunnan varajäsenet: Kari Helaseppä, Tommi Lievemaa, Sari Pöyhönen, Pentti Suksi, Elmi Suni, Tauno Tyllinen, Mirja Welling ja Marketta Währn.

Vuosikokouks hyväksyi toimikunnan toiminta-ja tilinkertomuksen vuodelta 2009 samoin kuin myönsi toimikunnalle tili-ja vastuuvapauden vuodelle 2010.
Vuosikokous keskusteli myös vuoden 2010 toimintasuunnitelmasta. Esille nousi erityisesti seuran paikallisosastojen toiminnan uudelleenaktivointi, johon tullaan panostamaan. Samalla keskusteltiin seuran 40.vuotisjuhlien vietosta ensi syksynä.

Kunniavieraana vuosikokouksessa oli KDKT:n Tukholman lähetystön uusi suomenkielinen sihteeri Kwak Chol Ho. Puheessaan hän onnitteli 40-vuotiasta Korea-seuraa ja katsoi seuramme olevan tärkeä linkki Suomen ja Korean välisen ystävyyden rakentamisessa. Hän myös teki lyhyen katsauksen maansa tämänhetken tilanteeseen ja korosti maansa etenevän nyt määrätietoisesti kohti parempia taloudellisia aikoja. Vuonna 2010 tavoite on saada etenkin kevyt teollisuus ja maatalous toimimaan tehokkaammin, Kwak kertoi.
Puheessaan hän myös muistutti maansa tammikuussa USA:lle tekemän rauhansopimustarjouksen tärkeydestä ja katsoi, että vain lopullisen rauhansopimuksen myötä voidaan saavuttaa ydinaseeton Korean niemimaa ja turvata rauha Itä-Aasiassa.

Vuosikokouksen päätteeksi Korea-seura järjesti pienen juhlatilaisuuden KDKT:n edesmenneen Presidentin Kim Il Sungin syntymäpäivän kunniaksi. Tilaisuuden yhteydessä katsottiin videotallenne viime vuonna huhtikuussa Pjongjangissa pidetystä kevään ilotulitusnäytöksestä.