Turun osasto: Loppu USA:n ja Etelä-Korean sotaharjoituksille

turku_joulu_tuomiokitkko_l470.jpgSuomi-Korea-Seuran Turun osasto käynnisteli uudelleen toimintaansa Turussa keskiviikkona 08. joulukuuta 2010. Osasto perustettiin jo vuonna 1972, mutta muutaman viime vuoden aikana toiminta on ollut vähäistä.

Kokouksen avauspuheenvuorossa piirisihteeri Misha Dellinger katsoi Korea-solidaarisuustoiminnalle olevan Varsinais-Suomessa tarvetta etenkin nyt, kun Koreoiden välit ja jälleenyhdistämiskehitys ovat jäissä. Hänen mukaansa solidaarisuus- ja ystävyystoiminnan pitkät perinteet ovat luoneet hyvän pohjan jatkossakin tukea Korean dkt:aa sen rakennustyössä ja tukea Koreoiden pyrkimystä kohti riippumatonta ja rauhanomaista jälleenyhdistämistä.

Vuosikokous valitsi Dellingerin osaston uudeksi puheenjohtajaksi. Aiempi puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Anna-Liisa Jokinen ehti johtaa osastoa sen perustamisesta lähtien. Vuosikokouksessa paikalla olleet keskusseuran puheenjohtaja Antti Siika-aho ja sihteeri Juha Kieksi luovuttivat Jokiselle seuran kunniajäsenyyden kiitoksena hänen pitkäaikaisesta työstään Suomen ja Korean dkt:n suhteiden hyväksi.

Vuosikokous keskusteli ensi vuoden toiminnasta ja päätti vuoden 2011 aikana järjestää ainakin Koreoiden rauhaa käsittelevän seminaarin sekä Korealaisen ruokakulttuurin illan Turussa.

Kokous hyväksyi kannanoton, jossa vaadittiin Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa lopettamaan sotaharjoitukset Koreoiden kiistellyllä merirajalla. Kannanotossa USA:ta vaaditaan vetämään miehitysjoukkonsa Koreasta ja allekirjoittamaan Korean sodan lopullisesti päättävä rauhansopimus, joka vuosikokouksen mielestä selkiyttäisi kiistellyt merirajat ja takaisi vakauden alueella.